Масло от семки на тиква

Масло от семки на тиква
Botalife
Масло от семки на тиква

Масло от семки на тиква – богато цинк, мед, желязо, манган, магнезий, фосфор, витамини К, Е и В, омега 6.

Ползи за мъжете: Тиквените семки отдавна се оценяват като важна естествена храна за здравето на мъжете. Това е отчасти поради високото им съдържание на цинк, което е важно за здравето на простатата (където той се намира в най-високи концентрации в организма). Маслото от семки на тиква играе важна роля при повлияването на доброкачествена хиперплазия на простатата (ВРН или разширения на простатата). Изследванията показват, че може да бъде много полезно в подкрепа на здравето на простатата.

Ползи за жените: Маслото от семки на тиква също така е богато на природни фитоестрогени и проучванията показват, че може да доведе до значително увеличение на добър “HDL” холестерол, като понижава кръвното налягане, намалява горещите вълни, главоболието, болките в ставите и други симптоми на менопаузата в постменопауза.

Има много добър противовъзпалителен ефект. При направени изследвания е доказано, че действа със силата на индометацин, но без страничните ефекти.

Маслото от семки на тиква съдържа линолова киселина, омега-6 мастни есенциални киселини. Омега-6 мастни киселини са от решаващо значение за нормалния растеж и развитие на мозъчната функция, те помагат за стимулиране растежа на косата и поддържат добрият вид на кожата, регулират обмяната на веществата, както и поддържат здравето на костите и репродуктивната система /Университета на Мериленд (UM) – Медицински Център/.

Фитостеролите подпомагат за понижаване на холестерола в кръвта.

Маслото от семки на тиква също така съдържа токоферол, който е мощен антиоксидант, известен също като витамин Е. Той подпомага усвояването на витамин К от организма. Също така играе роля в образуването на червени кръвни телца, съгласно Университета на Мериленд (UM) – Медицински Център.

Маслото от семки на тиква е източник на витамин К. Този витамин подпомага поддържането на здрави кости при възрастните хора.

Статия: Списание ОСЕМ / Юли 2016

Сертификати: ISO 22000:2005; ISO 9001;2008.

Съхранение: На тъмно и хладно място, недостъпно за деца.

Опаковка: Стъклено шише

Масло от семки на тиква – начин на употреба

Вътрешно: 2 чаени лъжички на ден, в малко течност, сутрин и вечер преди хранене.

Маслото трябва да се пие 21 дена в месеца, 10 дена се почива, и след това отново започва да се пие, най-малко в продължение на 3 месеца.

Внимание! Продуктът не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

*Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.

Случайни продукти

Масло от черен кимион
Botalife
Масло от черен кимион

Маслото от черен кимион е известно от векове като мощен имуностимулант. Аргининът, който се съдържа...

Прочети повече...
Bodhi Tea
Aurveda
Bodhi Tea

BODHI TEA – медитация. Спомага за вътрешен мир и психически баланс – успокоява превъзбуден ум.

Прочети повече...
Индийски плод Mango
Aurveda
Индийски плод Mango

Зрялото манго е богат източник на енергия, антиоксиданти, витамин С, бета-каротин, витамин А и В6.

Прочети повече...