Доц. Соня Тотева
Психиатрия; Иглотерапия
Доц. Соня Тотева

Приемно време: Вторник и Четвъртък от 16:30 до 18:30 ч

Доц. д-р Соня Тотева, дм, е завършила Медицински университет – София, има специалност по психиатрия и над 30 години стаж по специалността. Специализирала е в Лондон.

Понастоящем е директор на Държавна болница за лечение на наркомании и алкохолизъм, преподавател в МУ – София, представител на България в Комитета по Национална политика и дейности към ГД САНКО, член на работната група към Европейски форум „Алкохол и здраве”, председател на Управителния съвет на Българската асоциация за профилактика на наркомании и научен консултант на вестник „Дрога”.

От 2015 год. е член на научна група за изследвания по зависимостта към ООН.

Повече от 20 години прилага иглотерапия за лечение на зависимости (отказване от алкохол, сънотворни, транквилизатори, тютюнопушене и др.). Специализирала е иглотерапия в Ханой, Виетнам, при проф. Нгуен Тай Тху, който е бил личен лекар на президента на Франция Франсоа Митеран. Публикувала е три научни статии за лечение на алкохолизъм в American Jоurnal of Acupuncture. През 1996 год. е работила в Kingsdon Nature Centre в Лондон, Англия. Обучавала е лекари по иглотерапия в МБАЛНП „Св.Наум”, София.